Komposztálás és komposzt eladás

Komposztálás és komposzt eladás

 

   KOMPOSZT ÉRTÉKESÍTÉSÉT MEGKEZDTÜK,TELEPHELYÜNKÖN.

                          HÉTFŐTŐL-PÉNTEKIG 8-16 ÓRA KÖZÖTT

 

Napjaink globális problémája a hulladék megfelelő kezelése. Az emberek által termelt szemét mintegy 30%-a szerves, kerti és konyhai zöldhulladék. Ennek feldolgozása, hasznosítása valósítható meg komposztálással. A komposztálással történő hasznosítás nemcsak az ártalmatlanítandó hulladékok tömegét, hanem a lerakóhelyek eredeti területigényét is csökkenti. Ugyanakkor ellenőrzött hulladékkezelést is jelent, a komposztált anyag pedig felhasználható talajjavításra, a talajok tápanyag-utánpótlására, így visszavezethető a biológiai körforgásba.

Komposztáló telepünkön képesek vagyunk a körzetben keletkező biohulladékokat, zöldhulladékokat valamint a vágóhídi melléktermékeket ártalmatlanítani, illetve hasznosítani. A környezetvédelmi előírásoknak megfelelően szilárd betonburkolatot alakítottunk ki, amelyet alászigeteltünk, illetve csurgalékvígyűjtő rendszert és talajvízfigyelő monitoringot helyeztünk el.
Működésünk során minden technológiát a multiliftes megoldásokhoz igazítunk, így a hulladékok kezelése nagymértékben leegyszerűsödik, a konténerbe betárolt hulladék abban kezelhető. A speciális konténerekhez tartozik a megfelelő számítógépes vezérlésű levegőztető és takaró illetve locsoló rendszer.

A komposztálási technológia alkalmas a vegyes kommunális hulladékok szervesanyag-tartalmának hatékony csökkentésére is, amely a komposztálás tapasztalatain alapuló zárt, levegőztetett stabilizálási eljárást jelent. Ez egy rugalmas, mobil rendszer, amely 30-40%-os tömegcsökkenést, 40-50%-os térfogatcsökkenést biztosít a stabilizálásnak köszönhetően. A bomlási folyamatoktól mentes, stabil maradék hulladék felhasználása a lerakóban történő ártalmatlanítással történhet, illetve égetőműben, mint magas fűtőértékű másodlagos tüzelőanyag használható fel.

Komposztálható anyagok

konyhai hulladékok: gyümölcs, zöldség, 

háztartási hulladékok: kezeletlen papír,

kerti hulladékok: gallyak, falevelek, fű, sövények, bokrok nyírásából származó nyesedékek,gyomnövének,fűrészpor, faapríték

egyéb hulladékok: kartonpapír, fahamu, elhervadt virágok , megunt növényeknövényevő állatok ürüléke 

Érdeklődni

Mobil:

06 30 3332184

06 30 747 8044

Telefon:

06 46 417 400

E-mail : specialtranskft@gmail.hu